Saznajte koji kukac predstavlja vaš horoskopski znak

Foto: BlueWillow AI

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.

JESTE li se ikad pitali koja je poveznica između kukaca i horoskopskih znakova? Vjerojatno niste, ali veza između ova dva naizgled različita pojma itekako postoji.

Iako većina kukaca u zapadnim civilizacijama izaziva osjećaj gađenja, u civilizacijama Južne Amerike kukci su korišteni kao simboli u horoskopu, piše Thought Catalog. U nastavku saznajte koji kukac odgovara vašem horoskopskom znaku.

Ovan ( 21.3. - 19.4.) - Moljac

Moljci predstavljaju razum, odlučnost i pronicljivost. Pojavljuju se samo u određeno vrijeme i većinu vremena stapaju se s okolinom. Isto kao i Ovnovi preferiraju samoću i pomno biraju svoje društvo.

Bik (20.4. - 20.5.) - Žohar

Iako su žohari jedni od omraženijih kukaca, krase ih neke od najpoželjnijih osobina. Žohari predstavljaju otpornost, zahvalnost i prilagodljivost. Kao i Bikovi, žohari su društvene životinje, ali vole dio vremena provoditi u samoći.

Blizanac (21.5. - 20.6.) - Komarac

Komarci predstavljaju međuljudske interakcije i druželjubivost. Isto kao što komarci šire bolesti, tako Blizanci šire glasine i uvijek kažu što im je na umu.

Rak (21.6. - 22.7.) - Vretenca

Vretenca su simbol za mudrost, emotivnost i sreću. Pošto Rakovi otvoreno pokazuju svoje osjećaje i uvijek se drže glavnih principa svog karaktera, vretenca su savršeni suputnici za njih.

Lav (23.7. - 22.8.) - Skakavac

Baš kao i Lavove, skakavce krase snaga, hrabrost i kreativnost. Skakavci žive život u vlastitom ritmu, dok su Lavovi glazbeno nadareni i glavne zvijezde horoskopa.

Djevica (23.8. - 22.9.) - Pčela

Ako ste ikada vidjeli saće, sigurno ste primijetili kako savršeno izgleda. To je zato što su pčele perfekcionisti i imaju oko za detalje isto kao i Djevice.

Vaga (23.9. - 22.10.) - Skarabej

Prekrasni skarabej je savršen simbol za Vage. Skarabej je elegantan, uravnotežen i predstavlja napredak.

Škorpion (23.10. - 21.11.) - Mrav

Škorpione predstavlja matica mrava. Škorpioni donose odluke i uvijek su u centru pažnje. Isto kao što kolonija ne može funkcionirati bez matice, tako ni društvo ne može funkcionirati bez Škorpiona.

Strijelac (22.11. - 21.12.) - Osa

Kreativnost, zaštitnička narav i promišljenost su osobine koje se pripisuju osama što ih čini savršenim šesteronožnim suputnikom za Strijelce.

Jarac ( 22.12. - 19.1.) - Bogomoljka

Bogomoljke i Jarčeve spaja činjenica da su oboje poznati po svojoj smirenosti i mudrosti. Pošto su Jarčevi najsmireniji horoskopski znak, oni su savršeni investitori, baš kao i bogomoljke koje napadaju plijen tek kad su 100% sigurne da će uspjeti.

Vodenjak (20.1. - 18.2.) - Leptir

Leptiri predstavljaju slobodu, optimizam i nadu za bolju budućnost. Kako bi leptir postao leptir, prvo treba proći kroz fazu gusjenice. Isto tako Vodenjaci trebaju izaći iz svoje ljušture kako bi se otvorili ljudima.

Ribe (19.2. - 20.3.) - Krijesnica

Krijesnice su simbol snova, želja i eskapizma. Krijesnice osvjetljavaju nebo, dok Ribe donose svjetlo i optimizam svojim idealističkim razmišljanjem.

Iako je ovo članak zabavne prirode jer istražuje povezanost insekata i astrologije, možda vam pomogne naći nove načine kako cijeniti prirodni svijet oko sebe. Stoga prihvatite svoju unutarnju bubicu i slavite nevjerojatne kvalitete koje sačinjavaju vašu osobnost.

Pročitajte više