Saznajte koji se stereotip veže uz vaš horoskopski znak

*Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvaćati naročito ozbiljno, a za sve indikacije i nuspojave obratite se obližnjem znanstveniku.

U SVIJETU astrologije svaki horoskopski znak nosi poseban set osobina, što nerijetko dovodi do poznatih stereotipa. No, umjesto da ih odbacimo, zašto ih ne bismo iskoristili da se malo zabavimo? Pogledajmo koje se etikete vežu uz svaki od 12 znakova zodijaka.

Ovan

Kada Ovan uđe u prostoriju, počinje akcija. Ovaj znak povezuje se sa žustrinom, dinamičnošću i impulzivnošću. Zašto? Zato što je Ovan, kao prvi znak zodijaka, uvijek spreman za start i sklon tome da prvi prijeđe ciljnu liniju - pa makar to značilo ići glavom kroz zid.

Bik

Stereotip o Bikovima jest da su ljubitelji udobnosti i gurmani, što je često točno. Oni su skloni uživanju u svim životnim radostima, ali i vrlo tvrdoglavi.

Blizanci

Blizance povezujemo sa svime što je živo, promjenjivo i komunikativno. Ponekad im se dodjeljuje etiketa dvoličnih ljudi. Ali zapravo njihova žudnja za raznolikošću i informacijama samo je odraz njihove neiscrpne znatiželje.

Rak

Za Rakove kažu da su osjećajni i često ih se prikazuje kao emotivce vezane za obitelj. Njima vlada Mjesec koji potiče taj stereotip.

Lav

Lavovi vole svjetla pozornice i nije im strana drama. Sunce ih je nagradilo samopouzdanjem i teatralnošću, što ih čini rođenim liderima. Stereotip je da su oni egocentrični jer, ako poznajete nekog Lava, znate koliko su oni velikodušni.

Djevica

Djevice, uvijek s jasnim planom, često se doživljava kao perfekcioniste. Njihov vladar Merkur daje im analitičan um, a zemljani element čvrstu povezanost s praktičnošću. Iako se mogu činiti kao kritičari, njihova je namjera samo poboljšati okolinu.

Vaga

Vage, uvijek u potrazi za skladom, poznate su po svojoj ljubavi prema ljepoti i pravdi. Vladajući planet Venera daje im šarm i ljubaznost, a zračni element pravednost. Stereotipno, može se činiti da su neodlučne, no to je zato što pažljivo važu svaku odluku.

Škorpion

Ako postoji znak koji je sinonim za misterij, to je Škorpion. Sa svojim prodornim pogledom, često se smatraju intenzivnim i strastvenim, sa snažnom potrebom za kontrolom.

Strijelac

Strijelci su poznati kao slobodoumni istraživači, uvijek spremni za avanturu i filozofsko istraživanje. Njihov vladar Jupiter donosi obilje i optimizam. Stereotip je da su neprestano u pokretu i ponekad pretjerano optimistični. Ali njihov je duh nezaustavljiv i zarazan.

Jarac

Jarci ponosno nose stereotip najodgovornijeg znaka. Smatraju se ambicioznima, discipliniranima i pomalo konzervativnima. Saturn im daje strukturu i upornost u postizanju ciljeva. Iako ponekad izgledaju kao da misle samo na posao, njihova predanost uspjehu inspirira.

Vodenjak

Vodenjaci su etiketirani kao originalni, ponekad ekscentrični, i uvijek spremni za zabavu. Oni donose svježinu u svaku situaciju. Mogu se doimati distanciranima, no njihov um je uvijek usmjeren na boljitak društva.

Ribe

Ribe zatvaraju zodijački krug kao znak mašte i suosjećanja. One se ponekad doimaju konfuznima, ali njihova sposobnost da se povežu s univerzalnim osjećajima čini ih iznimno intuitivnima.

Pročitajte više