3 korisna savjeta kako da svog ljubimca zaštitite od sunca

Foto: weheartit

RAK kože najčešći je oblik raka kod pasa, i drugi po zastupljenosti kod mačaka. Iako krzno pruža određenu zaštitu, sunce ipak može naškoditi vašem ljubimcu. Pročitajte kako da vašem ljubimcu pružite odgovarajuću zaštitu tijekom vrućih dana.

Krema za sunčanje
 
Svaka tri do četiri sata bi trebalo nanositi ljubimcu kremu sa zaštitnim faktorom na mjesta, koja su najmanje prekrivena dlakom: na trbuh psa i oko predjela ušiju i očiju mačke. Nema potrebe nanositi kremu na samo krzno. Za kratkodlake i pse sa svijetlim krznom, preporučuje se zaštitni faktor 15, a kako na našem tržištu još uvijek ne postoji krema za životinje, možete koristiti i vašu.

Ostavite psima dugu dlaku
 
Ako je duga dlaka dobro iščetkana i nije zamršena, ona omogućuje bolju cirkulaciju i pomaže u regulaciji tjelesne temperature. Iako izgleda logično da tijekom vrućih dana treba podšišati psa, stručnjaci preporučuju da to napravite na početku ljeta.

Ublažite opekline
 
Ako vaš ljubimac zadobije opekline od sunca, nanesite tanki sloj aloe vere dva puta dnevno, kako bi se umirila iritirana zona.
 
Zapamtite, UV zrake su isto toliko štetne za životinje, kao i za ljude. Zato je važno da svom ljubimcu pružite odgovarajuću zaštitu.

Pročitajte više