400 tisuća litara morske vode: U Vranjicu se otvara najveći akvarij u Hrvatskoj

Screenshot: HTV

TIK do područne osnovne škole u Vranjicu, na oko 800 kvadrata koliko zauzima prostor od 22 akvarija - smjestilo se 400.000 litara s više od 130 vrsta riba, od čega dvadesetak morskih pasa, rekla je direktorica Turističke zajednice Solin Jelena Stupalo.

"Jedna zaista hvalevrijedna investicija koja će mnogo značiti za Vranjic kao turističku destinaciju", naglašava Stupalo.

Na otvorenju je pripremljen bogat kulturno-zabavni program.

"Pozivamo sve da nam se pridruže te uz besplatne srdele i vino uživaju s nama u fešti otvaranja najvećeg akvarija u Hrvatskoj. Akvarij će se tu večer moći razgledati po cijeni od 50 kuna za odrasle i 30 kuna za djecu".

Akvarij će od danas biti otvoren tijekom čitave godine, a značaj ostvarenja takvog projekta ne samo za 'malu Veneciju', kako se naziva Vranjic, nego i grad Solin i čitavu regiju - bit će izuzetan.

"Ovaj akvarij je zasigurno izuzetan novitet u turističkoj ponudi Grada Solina. Ne zaboravimo da je Vranjic isto tako uključen u europski itinerar kulture 'Stopama sv. Martina' te će zajedno s najavljenom marinom na ušću rijeke Jadro zasigurno predstavljati novu zvjezdicu na turističkoj karti Hrvatske i svijeta", rekla je Stupalo.

Pročitajte više