47 kilograma težak Shiba Inu "prepolovio" se uz pomoć kreativne vlasnice

Screenshot/Twitter/Facebook Cody - The OverLoved Shiba Inu

OVAJ pas na početku je imao nevjerojatnih 47 kilograma. Cody pripada pasmini Shiba Inu, a kad je došao kod svojih novih vlasnika, Kim i Seana, težio je nevjerojatnih 47 kilograma.

Supružnici su tražili društvo za svog tada 2-godišnjeg ljubimca Normana koji pripada istoj pasmini. Kad su ugledali 6-godišnjeg Codyja, bila je to ljubav na prvi pogled, a par nije pokolebala ni činjenica da će on zahtijevati posebni tretman te su se odlučili udomiti ga i krenuti s treninzima.

Cody je imao sreće da ga je ova obitelj spasila iz skloništa jer nitko ne želi udomiti psa koji je predebeo ili ima nekih problema..

Kim je inače fitness trenerica koja vrlo otvoreno govori o tome kako je njoj fitness promijenio život te je tako znala da je pravo vrijeme da se život promijeni i za Codyja.

Cody je u novi dom stigao u kolovozu 2014. godine, no gotovo da nije mogao napraviti ni nekoliko koraka te je teško disao. Kim je tada počela s posebnim programom prehrane i tjelovježbe za Codyja te je svakodnevno snimala njihovu rutinu. "Želim da i vi razmislite o malim stvarima koje možete učiniti izazovnijima.

Ne na način koji ih čini neugodnima, već napravite igru iz svega što možete", otkrila je Kim te odala još nekoliko malih tajni.

1. Plivanje, ako ste u prilici, i šetnje pa makar i oko kuće. Iskoristite mali komad kuhane piletine kao mamac.

2. Smislite razne igre za po kući.

3. Saznajte idealnu težinu svog psa i hranite ga ispravnom količinom hrane za tu težinu, a ne njegovu trenutnu.

4. Hranu dijelite koristeći uobičajene mjerne posudice, a ne one za pseću hranu jer su one često veće od 1 šalice i mogu uzrokovati prejedanje vašeg ljubimca.

5. Pokušajte hraniti psa poslasticama s 0 kalorija, kao što su npr. mrkve.

6. Ako ga želite hraniti posebnom poslasticama, smanjite količinu redovne hrane koju mu dajete kako biste isključili dodatne kalorije.

7. Ako vaš pas ni tako ne gubi težinu, vrijeme je za posjet veterinaru kako biste bili sigurni da ne postoji medicinski problem.

Codi je puno vježbao, a njegovi vlasnici i četveronožni prijatelji se trude da i dalje ostane u dobroj formi te da se opet ne udeblja.

Cody je na zadnjem vaganju imao 19,50 kilograma i sada može skočiti na kauč, na malo maženja s vlasnicima, uz dobar film. Također, Cody je općenito živnuo, što je i bilo za očekivati. Sada može uživati u igri sa svojim prijateljima, može normalno trčati i šetati. 

Pročitajte više