Bugarska zelena mačka je oteta?!

Foto: Screenshot Youtube

PRIJE tjedan dana upoznali smo vas s neobičnom zelenom mačkom, koja luta ulicama bugarskog grada Varna.

Ljepotica neobičnog zelenog krzna, postala je svjetski poznata, nakon što su gotovo svi mediji prenijeli priču o njoj. Iako se u početku pretpostavljalo da se radi o maltretiranju, kasnije je utvrđeno da se radilo o tome da je maca lutalica danima spavala u napuštenoj garaži punoj sintetičke boje.
 
Sada je neobična  mačka ponovno postala glavna tema, jer se naime vjeruje da je - oteta! Mačka na ulicama Varna nije viđena već nekoliko dana, a mještani su njezin nestanak čak i prijavili lokalnoj policiji.
 
No, neki vjeruju kako je popularnu mačku netko udomio, nakon što se saznalo za nju, no voljeli bi dobiti bilo kakav dokaz da je došla u prave ruke. Nekolicina ostalih građana vjeruje kako je mačka jednostavno pokisla te se njezina prepoznatljiva zelena boja tako isprala. Iako još uvijek nema nikakvih konkretnijih informacija, mi se nadamo kako je mačku doista netko udomio, baš onako kako zaslužuje svaka napuštena životinja.
 
Pssst! Udruga Royal Society for the Prevention od Cruelty to Animals iz Engleske, ovom je prilikom pozvala sve vlasnike da ne bojaju svoje ljubimce, samo kako bi izgledali drugačije od ostalih te je još jednom upozorila kako bojanje ljubimaca u kozmetičke svrhe može biti izrazito opasno po njih.
 
 
 

Pročitajte više