Dječak u Tennesseeju preživio ledenu noć stisnuvši se uz psa

Ilustracija: Shutterstock

SEDMOGODIŠNJI Dominic Jeffries iz američke savezne države Tennessee preživio je noć na otvorenom na temperaturi od oko -5 Celzijevih stupnjeva zahvaljujući tome što se stisnuo uz svoga psa.

Mališan je poveo svog shih-tzua Coca u šetnju u vrt u mjestu Cordova. Međutim, pas ga je povukao dalje pa su pali iza većeg građevinskog stroja u grmlju i zaglavili se. Ondje su proveli dugih 14 sati.

Nisu se mogli izvući. Dječak je bio odjeven u maskirnu jaknu, a na glavi je imamo krznenu kapu. Grijao se tako da se stisnuo uz psa. Međutim, kasnije tijekom noći i psu je postalo hladno pa je skinuo jaknu i njome ga ogrnuo. Bez jakne je ostao na zimi još tri sata.

Mališan je vidio policijska svjetla te pomislio da je u problemima te se nije javljao kada je čuo da ga dozivaju. "Rekao je da nas je čuo, ali da se nije odazivao kada je vidio policijske rotirke jer je pomislio da je u nevolji. Kada je živio s roditeljima, plava svjetla su značila probleme", rekla je njegova službena starateljica Robbyne Manning za ABC News.

Tek nakon zore jedan je policajac opazio Dominica koji je bio zaspao te mu kasnije objasnio da plava svjetla ne znače uvijek nešto loše. Nakon što je dobio policijski bedž, dječak je rekao da i on želi postati policajac i "pomagati ljudima koji se izgube".
 

Pročitajte više