I vaš ljubimac može odsad u teretanu, baš poput vas!

Foto: Shutterstock, Tumblr

UKOLIKO želite da vaš ljubimac bude zdraviji i mršaviji, odsad  ga možete upisati u sportski klub.

Nekada se taj problem rješavao dužim i intenzivnijim šetnjama ili kupnjom hrane, koja je posebno napravljena za životinje, koje imaju problem s prekomjernom težinom.
 
No, 2014. godine, svog ljubimca možete povjeriti sportskom klubu ili centru za mršavljenje. Portal Today.com pozabavio se istraživanjem "fit objekata" za pse i mačke, koji su itekako u trendu. Zasad konkretno, a gdje drugdje, nego u Americi, no ne sumnjamo kako će se taj trend brzo proširiti i bliže nama. Iako vam može žvučati čudno, vjerujte nam, i vi biste se htjeli znojiti na takvom jednom mjestu.
 
Tako, na primjer, Morris Animal Inn u New Jerseyju, među ostalim, ima zatvoreni bazen, jacuzzi, dogu ili ti pseću jogu i ostale treninge, nisko kalorične obroke te razne tretmane ljepote, uključujući masažu šapa te masku za lice od borovnica.
 
Možda se ponuda čini malo pretjerana, no ako to pomaže ljubimcu da bude zdraviji i mršaviji, odlično. Procjenjuje se kako u SAD-u 53 posto pasa i 58 posto mačaka pati od prekomjerne težine ili je pretilo, a baš kao i kod ljudi, višak kilograma i kod životinja može uzrokovati dijabetes drugog tipa, visoki krvni tlak, bolesti srca, rak i otpornost na inzulin.
 

Pročitajte više