Lutalica je postala član obitelji

 Foto: Shutterstock

ŽIVOT ruskog hrta Akija imao je vrlo tužan početak. Ne zna se kako je ostao bez vlasnika i dolutao u naš kraj, gdje je prepušten sam sebi preživljavao na ulici, gladan, bolestan i promrzao. 
 
Jednog dana naišli smo na to jadno biće i odlučili ga udomiti kod nas. Iako nije s nama od malih nogu, odmah je prihvatio i zavolio cijelu obitelj. Ljubav je obostrana, a sada, nakon pet godina, možemo reći i da je - neizmjerna.
 
Naš pas obožava kupanja u rijeci i ljeti se po nekoliko sati brčka u plitkoj vodi, ali voli se “bućnuti” i zimi kada, na naše veliko čuđenje, spava u snijegu.
 
Akiju, kao i svim pripadnicima njegove rase, treba osigurati prostor za istrčavanje. Ukoliko su neprekidno zatvoreni u stanu ili dvorištu, postaju pasivne, nesretne životinje. Zbog toga bi ih vlasnici trebali voditi na široke, slobodne površine, gdje mogu trčati do mile volje.
 
U slučaju da nestane, nemojte se brinuti jer će se nakon nekoliko sati sigurno vratiti na mjesto na kojem se rastao od vlasnika. To za hrta nije nikakav problem budući da se dobro snalazi u prostoru.
 
Ovaj pas ima izuzetno dobar vid i nevjerojatno je brz, zbog čega se svojevremeno koristio u lovu.
Hrt neće poslušati oštre komande i odbit će se pokoriti vlasniku koji ga pokušava natjerati na poslušnost vikom i pucketanjem prstiju.To je pasmina koja je naviknuta na tepanje i ako mu idete niz dlaku sve će biti u redu.

Ovaj graciozni pas aristokratskog držanja i prelijepog krzna pripada jednoj od najstarijih pasmina. Velika je maza i vjeran prijatelj, zato je prava sreća i privilegija imati takvog ljubimca.

 
Life Content

Pročitajte više