Olakšajte ga sebi i njoj: Pravila za putovanje sa činčilom

Foto: Shutterstock

BEZ obzira idete li na odmor ili do veterinara, osigurajte svojoj životinjici siguran i ugodan put.

1. Kavez
 
On mora biti vrlo jednostavan za rukovanje, ventilacija mora biti dobra te morate provjeriti da vam vaša životinjica nikako ne može pobjeći. Također, možete upotrijebiti i kavez za manje pse ili mačke u tu svrhu.
 
2. Učinite ga udobnim mjestom
 
Na dno kaveza stavite deku ili jastuk ili neki drugi udobni materijal. Slobodno možete ubaciti u njega i nešto za skrivanje, ako se ona jako boji.

3. Prekrijte ga
 
Iskoristite neku tanku tkaninu kako bi pokrili kavez. Tako vašoj životinjici neće toliko smetati svjetlo i glasni zvukovi. Također, pripazite da ne ostavite cijelo vrijeme plahtu preko njega, kako bi ga malo provijetrili.
 
4. Hrana i voda
 
Bez toga ne krećite nigdje, jer to su 2 stvari koje vašoj životinjici moraju biti uvijek dostupne. Također, ne bi bilo loše da ponesete i omiljene poslastice.
 
Plus: Ono na što također morate paziti jest i to na koliko namještate klimu. Tijekom zimskih mjeseci, obavezno stavite u kavez nešto u što će se vaša životinjica moći ušuškati, u slučaju da joj bude hladno. Tijekom ljetnih mjeseci, stavite u kavez hladnu bocu vode, kako bi se ona mogla rashladiti, ako je to potrebno. Nemojte ju nikada ostavljati samu u autu.

Pročitajte više