Potrebna oprema za životinje, organizira se prihvat pasa u Širokom Polju

Foto: Antonija S./Index

IZVLAČENJE životinja i danas se nastavlja, kao i jučer, bez ulaska u vodu. Naime, zbog opasnosti od epidemije poduzete su preventivne mjere kako ne bi došlo do širenja zaraze. Voda se povlači.



Osječka udruga Pobjede objavila je da je na farmi kod Širokog Polja Ministarstvo policije i unutarnjih poslova pokrenulo organizaciju prihvata pasa spašenih iz poplavljenih područja. Grupa volontera koordinira izgradnju bokseva i smještaj pasa. Kako nisu uspjeli napredovati planiranim tempom i danas će biti potrebna pomoć varioca, majstora s alatom i volontera iskusnih u radu sa psima. Ističu da im nedostaju vreće je spavanje za spavanje pa mole da im ih netko donese.

Na toj lokaciji i kod privremenih udomitelja smješteni su svi psi koji su jučer izvučeni iz Rajevog sela, tj. s punkta Posavski Podgajci.

"Svi koji mogu čim prije krenuti neka krenu prema Širokom polju (između Đakova i Osijeka) kako bi pomogli napraviti smještaj za životinje iz poplavljenih područja. Javiti se mogu na 091 506 7905. Boksevi, kavezi i žice su iznimno potrebni. Ponesite sa sobom ako ih možete nabaviti. Potreban je i varioc, ističu iz udruge.

Traže se veterinari - volonteri


U međuvremenu je Ministarstvo poljoprivrede pozvalo sve osobe veterinarske struke, studente veterinarske medicine te ostale zainteresirane osobe koje žele volontirati da se jave u krizni stožer Vukovarsko-srijemske županije.

Kontakt: Novi županijski krizni stožer Vukovarsko-srijemske županije

Nada Ćaleta, dr.vet.med., viši veterinarski inspektor Ministarstva poljoprivrede, mobitel: 099/815-6373, e-mail: nada.caleta@mps.hr

dr. sc. Mijo Fury, dr.med.vet., mobitel: 098/217-103, e-mail: vet.stan.zupanja2@gmail.com

INFORMACIJE O PRONAĐENIM I TRAŽENIM PSIMA TE MOGUĆNOSTI PRIVREMENOG UDOMLJENJA

Info centar Suza otvorio je posebnu PET RESCUE TELEFONSKU LINIJU 092 3178832, na kojoj će se zaprimati pozivi za sve izgubljene i nađene životinje sa poplavljenih područja. Pozivi će se zaprimati svakog radnog dana 8 - 21, a subotom i nedjeljom 9 - 15.

SUZA 

Azil Osijek volonteri

Udruga Rocco Vinkovci 

Gunja

Voda do grla

Pomoć životinjama u poplavljenim područjima

Pročitajte više