Predivna priča iz susjedne Srbije: Kujica bez štenaca doji mačiće bez majke

Foto: Facebook (udruženje Kanis)

DA ŽIVOTINJE imaju veliko srce pokazala je kujica kojoj su štence odnijela djeca, a ona je prihvatila na dojenje mačiće bez majke. Priča je iz susjedne Srbije.

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja Kanis pronašli su ovu neobičnu obitelj na ulicama Srijemske Mitrovice i zaprepastili se prizorom. Crna mješanka pustila je mačiće da sišu, lizala ih i prenosila u ustima. Volonteri Udruženja Kanis prenijeli su za B92 svoje dojmove:

Kada smo se prvi put približili, kujica je počela malo režati i štitila je mačiće svojim tijelom. Zauzela je stav karakterističan za kujice koje brane leglo i odmah nam je bilo jasno da na mačiće gleda kao na svoju djecu. Mačići su se tiskali oko nje i sisali, prizor je zaista bio nesvakidašnji.



"U trenutku kada je vidjela da nismo opasnost, pomazili smo je, a zatim smo pogledali izbliza i mačiće. Oni su zdravi i lijepo napreduju, ali im mjesto svakako nije na ulici", istaknuli su.

Dakle, ovoj pseće-mačjoj obitelji treba dom. Trenutno se kujica nalazi na ulici, a Udruženje je ne može smjestiti s ostalim psima zbog usvojenih mačića. Hitno je potreban privremeni ili stalan smještaj jer je pitanje hoće li joj netko oteti i mačiće, kao što je slučaj bio sa štencima.


 

Pročitajte više