Saznajte kojeg je spola vaš hrčak

Foto: Shutterstock

AKO niste sigurni u spol vaše malene životinjice, donosimo vam način kako da ga prepoznate.

Također, ako niste raspoznali je li vaš ljubimac mužjak ili ženka, ne brinite, niste jedini. Mnogi novopečeni vlasnici ove vrste glodavaca imaju problema s tim, a s obzirom da razlike po pitanju karaktera ne postoje, mi vam donosimo način kako ćete to učiniti bez puno muke.
 
Okrenite svog ljubimca na leđa te bacite pogled na njegov spolni organ. Jedino tako možete vidjeti dva otvora: kod ženki se radi o vagini i anusu, a kod mužjaka o prepuciju i anusu. Udaljenost između ta dva otvora kod mužjaka obično iznosi 1-2 cm, dok je kod ženki ta udaljenost puno manja, tj. oni su gotovo spojeni.
 
Takvo razlikovanje posebno je važno ako se odlučite kupiti dva hrčka, s obzirom na činjenicu da se hrčci razmnožavaju brže od svih ostalih sisavaca.
 
Spolni su zreli već sa 6-8 tjedana. Ženka nosi mlade 16-21 dan, što ovisi i vrsti, a može okotiti u prosjeku 7 mladunaca, s tim da su moguće varijacije od 2 pa sve do čak 15 mladunaca, čije se oči otvaraju nakon 10-15 dana. Oni se nakon mjesec dana mogu odvojiti od majke, a s 3 mjeseca su potpuno odrasli.

Pročitajte više