Svaka pomoć je dobrodošla: Mali maltezer Mođo nestao s plaćenog čuvanja

Foto: Facebook

U VRIJEME godišnjih odmora, posao čuvanja kućnih ljubimaca cvjeta. I dok "čuvalice", koji po danu za čuvanje jednog psa naplaćuju od 50 kuna na više, zadovoljno trljaju ruke, vlasnici se sve češće gorko kaju što su svog najboljeg prijatelja povjerili neodgovornim osobama.

Zasigurno se sjećate potresnog iskustva, koje je prošli mjesec doživio Varaždinac, koji je svog ljubimca Bubija ostavio u hotelu za pse, gdje je mali psić stradao te su ga, umjesto živog i zdravog, vlasniku vratili mrtvog u kutiji. Samo mjesec dana nakon tog nemilog događaja, na društvenim se mrežama sada oglasila i vlasnica psića, koji je, nakon što je ostavljen na čuvanju, netragom nestao. "Nažalost, ja ne znam kada je moj pas nestao i pod kojim okolnostima. Sama sam kriva, jer sam ga ostavila na čuvanje kod osobe koja ni ne zna kad ga je izgubila. Prvo mi je rečeno da je nestao 13.8.i to mi je javljeno tek 14.-og, a danas sam saznala da je pas viđen 10.8.i to na području Črnomerca. Po slikama se vidi da je to on, ima dvije ogrlice, jednu sivu protiv buha, a druga je plava s crvenom kopčom. Odaziva se na ime Mođo. Nema ga već najmanje 8 dana! Molim vas, ako ga itko vidi ili ima bilo kakvo saznanje što je s njim, neka mi javi na 095/5079-565“, napisala je na svom Facebook profilu očajna Nives.
 
 
Da apsurd bude još veći, svog dvoipogodišnjeg ljubimca, u tipu maltezera, mlada Zagrepčanka nije povjerila strancu, nego svom prijatelju, koji se i inače bavi čuvanjem i šetanjem pasa.
 
REKAO JE DA JE SVE OK, A MOĐO VIŠE NIJE BIO KOD NJEGA!
 
"11.8. sam se čula s Danijelom i on me uvjeravao da je sve u redu. Nisam, stoga, ni slutila da moj pas više uopće nije kod njega i da se ne zna gdje je i što je s njim. Tek 14.8. me obavijestio da mi je pas, kako je rekao, "zbrisao", dan ranije, iako sam kasnije saznala da je već 10.8., rano ujutro, viđen na stanici na Črnomercu. Danijel je tvrdio da je moj mali Mođo, u noći 13.8., skočio kroz prozor kuće u dvorište te da je iskopao rupu i otvorio ogradu, nakon čega je pobjegao, a za njim su se, navodno, razbježali i svi drugi psi, koji su bili na čuvanju. Po njegovoj priči, bilo ih je devet, no nitko iz kvarta nije vidio da mu je ijedan pas u bijegu te sam uvjerena da je sve to izmislio“, kaže Nives.
 
Čim je čula da je njen pas nestao, prekinula je ljetovanje, vratila se u Zagreb te krenula u potragu za ljubimcem, o čijem je nestanku odmah obavijestila i sve Udruge. 
Preko Facebooka je nalazniku ponudila i nagradu od 1500 kn, no za sada je primila samo jednu dojavu, po kojoj je mali Mođo viđen sam u tramvaju, rano ujutro, te da je izašao na Trgu i potom sam ušao u jedanaesticu. 
 
Ukoliko vidite bijelog psića s dvije ogrlice, javite se vlasnici na broj: 095/5079-565.
 
 
 

Pročitajte više