Tužne male njuške: Ovih 10 štenaca hitno traže dom

Foto: Udruga Indigo

ZAGREBAČKA udruga za zaštitu i dobrobit životinja Indigo obratila nam se za pomoć pri udomljavanju čak 10 štenaca koji su u kratkom vremenu pronađeni i spašeni od gotovo sigurne smrti.

S obzirom na to da udruga nema svoje sklonište, životinje koje spašavaju nalaze se kod "teta čuvalica" i volontera koji, osim što i sami nerijetko imaju po više životinja, nesebično pomažu i ovim mališanima koji su se ni krivi ni dužni našli na cesti.

Borat i Bruno pronađeni su na livadi oko Sesveta, Chelsea je izbačena iz auta na Jarunu, Jackie, Mysty, Fizzy i Pixie pronađeni su u industrijskoj zoni na Radničkoj cesti, Texax oko Peščenice, a Netta i Nola za dlaku su izbjegle smrt jer su sasvim malene pronađene u vreći za smeće u Dubravi.

Preslatke njuške su u galeriji. Pogledajte ih i javite se volonterima ako im možete pomoći, ili barem podijelite kako bi mališane vidjelo što više ljudi, čime im se šanse za udomljavanje povećavaju.

Kontakt: Udruga Indigo, 091 212 2112, 099 433 8080, 095 910 5562.

Mlada, ali vrlo aktivna i učinkovita udruga

Udruga za zaštitu i dobrobit životinja Indigo nastala je u listopadu prošle godine. Iako je mlada, njezini su volonteri iznimno vrijedni i učinkoviti pa su u manje od pola godine pronašli dom za preko 170 životinja.

Šest osnivača se već dugi niz godina bavi spašavanjem životinja, volontiranjem, udomljavanjem životinja te edukacijom. Kao i većina udruga, glavni cilj je zbrinjavanje zlostavljanih i napuštenih životinja. Osim samog zbrinjavanja, cilj nije samo udomiti životinju nego i pronaći kompatibilnog vlasnika.

Edukacija budućih i trenutnih vlasnika životinja je primarna. Većinom vlasnici udomljuju životinje po ljepoti, dok s druge strane ne obraćaju pozornost na karakter i sebe i životinje. Udruga Indigo nudi svim osobama koje udome pse školicu za pse – osnove ponašanja potpuno besplatno. Ideja o školici za pse (i vlasnike) nastala je baš zbog toga što mnogi vlasnici možda nisu imali psa, ne poznaju tu pasminu ili osnove ponašanja i rada sa psom. Osim toga, školica omogućuje kvalitetniji odnos vlasnika i ljubimca te samim time udruga se brine da je pas zbrinut po svim pravilima.

Osim školice za pse, Indigo se bavi socijalizacijom i resocijalizacijom zlostavljanih i traumatiziranih pasa te edukacijom ljudi o tzv "opasnim" pasmina. Udruga Indigo se ističe i po tome što uključuje u svoj rad i edukaciju, zbrinjavanje i udomljavanje egzotičnih životinja.

Pročitajte više