Ako ste ljubitelji pasmine Shiba Inu, pronašli smo savršen kafić za vas

Foto: Instagram/Asakusa Mameshiba

JAPAN je poznat po mnogočemu, od hrane do raznih znamenitosti, a poznat je i po pasmini Shiba Inu, malim psima koji su izvorno uzgajani za lov. A za sve ljubitelje ovih pasa, u Tokiju je prije nekoliko godina otvoren i kafić u sklopu kojeg živi nekoliko slatkih Shiba.

Kafić Asakusa Mameshiba nalazi se u Tokiju, a otvoren je svakog dana od 11 do 18 sati. Tko ga želi posjetiti, već u 11 sati mora stati u red kako bi kupio ulaznicu za taj dan - ulaznica za kafić vrijedi 30 minuta, košta otprilike 18 eura po osobi, a u cijenu je uključeno i jedno piće po izboru.

>> Tokio ima kafić s kapibarama, ovdje možete piti kavu i hraniti slatke životinje

>> U Japanu postoji nekoliko kafića s patuljastim svinjama, nevjerojatno su umiljate

Neobičan kafić u kojemu se sjedi na podu

Ovo je sve samo ne klasičan kafić i definitivno nije jedan od onih na kakve smo navikli - ovdje ne postoje klasični stolovi i stolci, već mali stolići na koje možete odložiti svoja pića, a sjedi se na podu, pa tako ovi preslatki psi mogu lakše doći do vas.

@xixiplease THE CHONK MONSTER 😂 #shiba #japan #traveljapan #thingstodoinjapan #shibacafe #dogcafe #animalcafe #doge #tokyo #asakusa ♬ Funny Song - Funny Song Studio & Sounds Reel

Kao i u svakom kafiću sa životinjama, i u ovome vrijede posebna pravila - pse se nikako ne smije podizati, već morate čekati da oni priđu vama, a tek tada ih možete pomaziti. Osim toga, ako psi spavaju, ne smije ih se buditi.

U ovom kafiću vidjet ćete i štence, ali i odrasle Shiba Inue (ponekad čak i odjevene u slatke kostime), a osim onih najpoznatijih sa žutom dlakom, tu su i tamniji Shiba Inui s crnom dlakom, kao i oni s bijelom dlakom.

Kafići sa životinjama popularni su i kod nas

U Zagrebu (barem za sada) nemamo kafić sa psima, iako bismo jedan takav rado posjetili, ali zato imamo onaj s mačkama - popularni Cat Caffe u ulici Dragojla Kušlana 6. On postoji još od 2017. godine, a nedavno smo ponovno bili u njemu (ovdje pročitajte kako nam je bilo).

@index.hr Ovo mjesto u Zagrebu ljubitelji mačaka ne preskaču 😊 #catcaffe #mačka #cat #caffe #zagreb #hrvatska #indexhr #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više