Ako vaš pas pokazuje jedno od ovih ponašanja, partner vas možda vara

Foto: EPA

POZNATO je da je pas čovjekov najbolji prijatelj, ali mogu li nam oni pokazati kad nas partneri varaju? Na stranici za upoznavanje IllicitEncounters postoje podaci da velik broj njezinih korisnika vodi svoje pse kod ljubavnika, kao izgovor partnerima da idu šetati, piše Mirror.

Osim toga, anketa britanske međunarodne tvrtke za istraživanje tržišta i analizu podataka na internetu YouGov svojedobno je pokazala da jedna od pet osoba u Engleskoj ima aferu. Tvrtka je kontaktirala Annu Webb, stručnjakinju za ponašanje pasa, kako bi objasnila mogu li psi osjetiti prevaru kod ljudi.

Ona je navela da psi ne znaju što je to varanje, ali njuhom mogu osjetiti s kim ste bili, gdje ste bili i što ste radili, a gledajući vaš govor tijela, mogu vam "pročitati" raspoloženje. "Kad pas nanjuši novi miris, zapamtit će ga, pogotovo ako je u korelaciji s vlasnikovim raspoloženjem", rekla je Webb.

"Moj pas se promijenio prema meni otkako imam ljubavnika"

Jedna korisnica ove platforme, koja je otkrila kako inače vara svog partnera, navela je da je zbog svoga psa postala toliko paranoična da osjeća kako ima potrebu prekinuti sa suprugom svaki put kad uđe u kuću.

"Imam koker španijela koji se inače ne miče od mene kad sam kod kuće. Ali otkako sam se počela viđati s novim ljubavnikom, kojeg pas nikada nije ni upoznao, totalno se promijenio prema meni i bojim se da će muž primijetiti", ispričala je.

 

Dodala je kako bi se njezin pas uvijek prije obradovao kad bi došla kući i dočekivao je na vratima mašući repom, a sada kad je ugleda samo pobjegne u drugu prostoriju. Osim toga, kaže da je počeo lajati na nju.

Psi imaju posebno mjesto u mozgu za mirise

Prema podacima britanskog Veterinarskog centra Phoenix, psi imaju oko 300 milijuna olfaktornih receptora u nosu, a ljudi imaju šest milijuna. Oni također imaju posebno mjesto u mozgu gdje se pohranjuju svi mirisi koje su ikad nanjušili. Njemački ovčari, retriveri i lovački psi neke su od pasmina koje imaju najbolji njuh.

Pročitajte više