Ako volite velike pasmine, njemačke doge su idealne za vas

123rf.com

NJEMAČKA doga poznata je i kao Great Dane, ali i pod drugim imenima kao što su engleska doga, danska doga i ulmska doga koje se razlikuju u boji i veličini. Objedinjeni naziv svih varijanti ovih pasa je njemačka doga, a prvi standard pasmine utvrđen je davne 1880. godine.

Ovo je jedna od najviših pasmina na svijetu, a nazivaju je i psećim Apolonom zbog snažne i elegantne građe. Ovi psi su vrlo nježni i odani, a posebno su pažljivi prema manjima od sebe. Iako su prema strancima nepovjerljivi, ne pokazuju znakove agresivnosti i dobri su čuvari.

Jedan od najvećih primjeraka ove pasmine je Freddy koji je visok preko 228 centimetara kada stane na stražnje noge. No, njihova visina ponekad im može stvarati i zdravstvene teškoće poput problema s kukovima i laktovima.

Ovi psi su savršeni obiteljski prijatelji, strpljivi i nježni, iako ponekad znaju biti i tvrdoglavi. A ono što mi posebno volimo kod njih je što nisu svjesni svoje veličine pa ponekad rade stvari koje nas dobro zabave i nasmiju.

Ako poželite imati njemačku dogu za najboljeg prijatelja, morate biti svjesni da zahtijevaju velik prostor i aktivnost te da im je životni vijek u prosjeku oko 10 godina. Kao što smo već više puta napomenuli, svakom psu je potreban odgovoran i aktivan vlasnik koji ima vremena, volje i ljubavi za suživot s ljubimcem.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više