Bijeli mačak je usamljenu bakicu vratio u mladost i uljepšao joj dan

Foto: The Dodo

MAČAK Darwin je sa svojih 17 godina stariji od većine ostalih mačaka, no to ga ne sprečava u tome da bude sladak i vedar. Sve te godine su ga učinile jačim, a još uvijek uživa u boravku vani kao u svojim mlađim danima.

Njegova vlasnica Kellen ga je nedavno odvela u jedan park kako bi malo uživao u prirodi. Iako više nije toliko pokretan kao prije, htjela ga je pustiti da malo hoda po travi i uživa na suncu. Međutim, tog dana se dogodilo nešto što nije očekivala.

Darwin i njegova vlasnica su slučajno prošli blizu jedne starije žene koja je sjedila sama pokraj jezerca. Kad je ugledala Darwina, izraz lica joj se odmah promijenio i odmah je ustala. Kellen joj je rekla da ga može pomaziti, što je starica rado prihvatila. Darwinova vlasnica je priznala da je ono što je vidjela bilo prelijepo. Baka i mačak su se odmah sprijateljili i primijetila je da je velika ljubiteljica mačaka.

Kellen je saznala da se baka zove Lida i da ima 85 godina te da je inače iz Uzbekistana. Njen engleski nije bio baš najbolji, no ubrzo se raspričala o voljenom ljubimcu koji ju je napustio. Rekla je da je imala prelijepog mačka koji je uginuo kad je imao 12 godina te da joj jako nedostaje.

Baka i Darwin su se nastavili igrati kao da su opet mladi. Ljubav prema mačkama je usamljenu baku vratila u djetinjstvo kad se vjerojatno na isti način igrala s drugim mačkama. Kellen je osjetila da je njihov susret došao u najbolje moguće vrijeme. Baka joj je dala svoju adresu, a Kellen je uskoro namjerava posjetiti i ponijeti svog bijelog mačka kako bi se Lida mogla igrati s njim.

Pročitajte više