Zanimljivosti o zmijama s dvije glave

 Foto: www.123rf.com

KAD su iz jajeta provirile dvije glave uzgajivač zmija John McNamara iz Wodonge u Australiji pomislio je kako je riječ o blizancima.

 

Scared of snakes? No? What about a snake... with two heads.

Posted by The Border Mail on 11. veljače 2016

Međutim kad je zmija izašla iz ljuske vidio je nešto spektakularno - zmiju koja je od repa prema glavi bila kao i sve bebe zmije od kojih se ipak bitno razlikovala. Imala je dvije glave! 


Uzbuđeni uzgajivač objašnjava kako zmije "sijamski blizanci" na svijet, pogotovo žive dolaze iznimno rijetko.

Stručnjaci objašnjavaju kako dvoglave zmije mogu živjeti 20 godina, ali i samo nekoliko dana. Koliko dugo će živjeti ovisi o tome u kakvom su stanju njihovi unutarnji organi.



Budući da svaka glava razmišlja sama za sebe najveći problem je kako takvu zmiju nahraniti. Ben Phillips sa Sveučilišta u Melbourneu objašnjava kako će, ako im ubacite miša jedna glava uhvatiti glavu, dok će druga obrok jesti "od repa.

Međutim, miša trebaju dobiti istovremeno jer ako ga jedna dobije, a druga ne postoji mogućnost da se potuku i pokušaju progutati jedna drugu. Kao što možete vidjeti u videu to se može riješiti tako da umjesto jednog svaka istovremeno dobije svog miša.

 

Ako se bojite zmija njih bi se mogli bojati dvostruko iako su takve zmije, pogotovo u divljini manje opasne. Naprotiv, uzimajući u obzir da se sporije kreću i teže skrivaju od predatora šanse da u divljini prežive su minimalne.

Pročitajte više