Dabrovi šetaju ulicama poplavljenog Hersona, u ZOO-u uginulo oko 300 životinja

Foto: Profimedia

NAKON uništenja brane oko 300 životinja je uginulo u zoološkom vrtu u Novoj Kahovki u Ukrajini. Nevine životinje bile su u Kazkova DIbrova vrtu, koji je smješten na obali rijeke Dnjepar. Bio je dom mnogim majmunima, magarcima, konjima... Sad je kompletno pod vodom, a preživjeli su jedino labudovi i patke.

Preživjeli su samo labudovi i patke

"Nekad je u privremeno okupiranoj Novoj Kahovki bio zoološki vrt. Tu je živjelo oko 300 životinja. Jutros je potpuno poplavljen. Navodno su uginule sve životinje osim labudova i pataka. Mještani su rekli da vlasti nisu učinile ništa da spase životinje. Video iznad prikazuje zoološki vrt jutros. Ispod su sretniji dani", objavio je jučer na Twitteru savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko.

Dabrovi na ulicama

On je objavio i kako dabrovi šetaju Hersonom.

"Na tom području ima jako puno dabrova, njihovo stanište je uništeno. Životinje su također žrtve ekološke katastrofe koju je izazvala Rusija miniranjem hidroelektrane Kahovka", napisao je. 

Mnoge životinje su nakon poplave bile u nevolji. Brojni psi su se tako utopili, ali neki su, na svu sreću, viđeni i spašeni, a jedno takvo spašavanje zabilježeno je na videu.

Pročitajte više