Deset razloga zbog kojih su mješanci savršeni psi za vas

Foto: Unsplash

1. Mješanci su jedinstveni. Ne postoje dva ista psa mješanca i ako želite udomiti takvog psa, imat ćete puno veći izbor.

 2. S mješancima je lakše uspostaviti komunikaciju i lakše ih je naučiti neke stvari. Čistokrvni psi imaju određenu narav i neke pasmine znaju biti poprilično teške za istrenirati i naučiti što smiju, a što ne. Kod mješanaca to nije slučaj. 

3. I mješanci mogu ići na natjecanja u Hrvatskoj. 

4. Isto tako, može ih se trenirati kako bi postali psi tragači ili spasitelji jer su jednako sposobni za takve radnje.  

 

5. U novu obitelj dolaze već istrenirani jer su u većini slučajeva već bili u skloništima gdje su ih volonteri naučili osnovne stvari. 

6. Oni ljudi koji nemaju previše vremena za brigu oko štenaca, ovu fazu mogu preskočiti ako udome starijeg mješanca iz skloništa. 

7. Imaju manje zdravstvenih tegoba od čistokrvnih pasa. 

8. Udomljavanjem psa iz skloništa štedite novac. Prvenstveno jer ne kupujete psa, ali i zbog toga što su takvi psi sterilizirani i cijepljeni. 

9. Njihova je osobnost posebna upravo zbog toga što je njihova genetika nepoznata. Udomljavanjem psa mješanca upoznat ćete njihovu osobnost postepeno i uživati u spontanosti koju taj proces donosi. 

10. Zadnji je razlog najljepši i najvrjedniji. Udomljavanjem psa mješanca vi ste jednom živom biću spasili život, a on će vam se svakoga dana zahvaliti na tomu.  

Pročitajte više