Devet godina je provela čuvajući dvorište u Zagrebu, a sada kada je bolesna i stara više je ne žele

Volonteri

KUJICA njemačka ovčarka je cijeli svoj život provela čuvajući dvorište. Dok je bila mala i slatka, svi su se igrali s njom. Sada je nitko ne primjećuje niti obraća pažnju na nju.

Zadnjih sedam mjeseci jedna volonterka joj donosi hranu i vodu kako bi joj olakšala život. Njen vlasnik se nema vremena brinuti za nju i dao je dozvolu da joj se pronađe novi dom. Dopustio je volonterki i da je odvede veterinaru jer joj se činilo da s kujicom nešto nije uredu.

Nažalost, procjena volonterke je bila točna. Kujica ima dijabetes i veterinari kažu da čim prije mora početi s terapijom inzulina te da joj je potreban drugačiji smještaj gdje će moći biti pod nadzorom dok joj se razina glukoze u krvi ne ustabili. Kod pasa je normalna vrijednost 8, a ona ima čak 30.

Volonterka se trudi brinuti za nju kako umije i zna, no ona je nezaposlena i živi kao podstanarka te nema financijske mogućnosti pokrivati troškove njenog liječenja. Vjerujemo da će se pronaći dobri ljudi koji mogu pomoći ovoj kujici i volonterki. Za sve informacije možete se obratiti u inbox na Facebook profil Veronika.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više