Dok neki uživaju na sigurnom, ovi psi gube svoje sklonište zbog poplava

123rf.com

IZMEĐU Slavonskog i Bosanskog Broda nalazi se deponij koji služi za ostavljene neželjene pse. Ti psi preživljavaju jedući smeće i strvine. No ipak nisu sami. Naime, par volontera se sakupilo i pomažu Spomenki da se pobrine za njih i da ih stavi na sigurno.

Spomenka ima na skrbi puno pasa, a vodostaj rijeke je na 736 centimetara, 14 centimetara ih dijeli od poplave i psi su morali hitno biti evakuirani kako bi bili na sigurnom. Smješteni su na razna mjesta, neka od njih su i plaćeni smještaji koji nisu jeftini. U ovoj priči ne gube samo psi dom, gubi i Spomenka.

Njihova životna priča nije lijepa, ostavljeni na smetlištu pa zatim smješteni na sigurno, da bi sada opet izgubili mjesto koje im pruža barem neku sigurnost.

Ako ovo sve dobro prođe i ne dođe do poplave, ovi psi će i dalje tražiti dom, Spomenka će i dalje spašavati neželjene duše ostavljene na smetlištu i nitko više neće obraćati pažnju na njih.

Volonteri koji joj pomažu apeliraju na sve ljubitelje životinja da pomognu Spomenki i njenim psima na bilo koji način. 

Za sve donacije je otvoren račun za Spomenku:
Antonija Budimir
IBAN: HR5325000093220723086 
Slavonski Brod
Paypall: Kposaric@gmail.com

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više