Dokaz da su zlatni retriveri jedna od najzabavnijih i najslađih pasmina

Foto: Unsplash

ZLATNI retriver spada među najpopularnije pasmine pasa na svijetu, uključujući i Hrvatsku.Popularnost mogu zahvaliti izgledu, ali i karakteru. Riječ je o prilagodljivom psu nježnog karaktera koje je lako trenirati.

Obožava igru, a uz pravilnu socijalizaciju i odgoj zlatni retriver odlično će se slagati sa svima - djecom, nepoznatim ljudima, mačkama i ostalim životinjama. Za retrivere kažu da su hiperaktivni. To znači da bi vam zanemareni zlatni retriver mogao stvarati probleme jer ako mu zabavu ne pronađete vi, pronaći će si je sam.

Trčat će za biciklistima, mačkama, pticama, uništavati namještaj, kopati rupe i raditi slične neželjene aktivnosti. Da se to ne bi dogodilo ne zaboravite na njegovu izvornu ulogu. Sve što su im nekad omogućavali lovci isto im morate omogućiti i vi.

Konkretno, to znači da je zlatni retriver pas pun energije koju negdje mora potrošiti. Retriveri iz videa pokazuju svoju hiperaktivnu i zabavnu stranu. Nama su uspjeli izmaziti veliki osmijeh na lice, a sigurni smo da će uljepšati i vaš dan. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više