Dragec, Đuro i Oskar imaju tešku prošlost, vratimo im vjeru u ljude

Foto: Facebook / Prava šapa, Sklonište za životinje Virovitica

I OVOGA tjedna izdvojili smo nekoliko pasa i jednu mačku iz hrvatskih skloništa i udruga koje skrbe o nezbrinutim životinjama. Njihove priče su teške, a sve što traže su dom pun ljubavi i ljudi koji će im vratiti vjeru u dobro.

Riki

Rikijevi vlasnici odlaze u inozemstvo pa svom ljubimcu traže novi dom. Star je godinu dana, naučen na život u kući, dobar je s mačkama. Kontakt za Rikija je 099/4800-640.

Dragec

Kad je stigao u sklonište, ovaj pas je zbog svoje ljepote i snage dobio ime Napoleon. No s vremenom se sve više mazio pa je preimenovan u Dragec.

Zaista je sjajan pas, koji treba nekoga tko će ga čuvati, voljeti, voditi, biti odgovoran i tko ima iskustvo s pasminom. Kastriran je, cijepljen, čipiran i čeka da vas upozna u Skloništu za životinje Velika Gorica. Više informacija možete dobiti na broju 095/4000-567.

Mirta i Barbi

Ove kujice stare su oko pet mjeseci, pronađene su u Sarvašu i predane volonterima Azila Osijek. Ako su vas osvojile, javite se na e-mail pobjede@gmail.com.

Oskar

Ovaj mužjak star je godinu dana i težak 22 kilograma. Temperamentan je mješanac pasmine shar-pei, koja nije za svakoga. Cijepljen je, čipiran, kastriran, lijepo hoda na povodcu i dobar je s drugim psima slične veličine. Nalazi se u Skloništu za životinje Virovitica, koje možete dobiti pozivom na broj 091/6202-900.

Zipi

Zipi je mužjak star sedam mjeseci, srednjeg je rasta i naučen na društvo drugih pasa i mačaka. Ima veliko srce, a u novi dom stiže cijepljen i čipiran.

Više informacija možete dobiti u Skloništu za nezbrinute životinje Luč Zagorja iz Marije Bistrica, na broju 091/3300-573.

Đuro

Đuro nije spašen s ceste, nego iz veterinarske ambulante. Njegovi bivši vlasnici su ga se odrekli jer nisu htjeli platiti veterinarski račun, a čak su i priprijetili da će ga odvesti u Dumovec. Naime, veterinaru su ga dovezli tek nakon što se 3 tjedna mučio s mokrenjem i bio skroz malaksao. Imao je struvite u mokraći koji su zablokirali uretru i nije mogao mokriti... I tako tjednima. Zbog toga su mu zatajili i bubrezi i trebao je kateter i par dana infuzije u stacionaru. Da su primijetili na vrijeme da se mačak muči s mokrenjem i doveli ga veterinaru, račun bi bio pet puta manji, Đuro ne bi bio tjednima u agoniji i bolovima i sve bi se riješilo eventualnom promjenom prehrane i pastom protiv struvita.

Nove vlasnike traži mu Prava šapa. Kažu da je rođen 1.2.2020. Pitom je i umiljat, slaže se s drugim mačkama, voli se igrati, ali nije preaktivan. Zdrav je, ali prehrana mu se, zbog sklonosti struvitima, mora bazirati na urinary hrani. U novi dom stiže tretiran od parazita, cijepljen na zarazne bolesti, čipiran i kastriran. Udomljuje se u Zagreb ili okolicu, u stan bez mogućnosti izlaska van ili kuću koja je u sigurnoj okolini. Od udomitelja se očekuje da ga maze, paze, čuvaju i po potrebi vode veterinaru. Za više informacija javite se na e-mail prava.sapa@gmail.com.

Pročitajte više