FOTO I VIDEO Zagrebački vatrogasci pozirali sa psima i macama koji traže dom

Foto: Hana Kajari/Index

Zagrebački vatrogasci poznati su ljubitelji životinja, a to su sada pokazali pozirajući za kalendar Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba za 2024. godinu.

Sa psima i mačkama koji traže dom stali su pred objektiv fotografa Damira Hoyke i na jedan dan postali modeli. Svima koji razmišljaju o nabavljanju kućnog ljubimca poručili su da "zapale u Dumovec".

"Kad god je potrebno, vatrogasci Vatrogasne postrojbe Zagreb pridružuju nam se u akcijama spašavanja bolesnih i ozlijeđenih divljih životinja te kućnih ljubimaca, koji se pronalaze na neobičnim mjestima kamo dospijevaju iz vlastite znatiželje, u nezgodi ili zbog ljudske okrutnosti. Pamtimo naše vožnje u vatrogasnim čamcima kako bismo pomogli ozlijeđenim labudovima, zajedničke intervencije dosezanja životinja na teško pristupačnim mjestima te bezbrojna spuštanja mačaka s krovova zgrada i iz krošnji stabala", izjavili su Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba, i Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

 

Kalendar za 2024. godinu po cijeni od 8 eura možete naručiti ovdje.

Pročitajte više