FOTO Vatrogasci iz Mostara spasili dva uplašena psića, pronašli ih u uskom šahtu

Foto: PVP Mostar - vatrogasci/Facebook

MOSTARSKI vatrogasci još su jednom spasili životinje u nevolji. Kako su objavili na svom službenom Facebook profilu, u naselju Rodoč kod Mostara dva su štenca pronađena u šahtu. Nije jasno jesu li sami u njega upali ili ih je netko ubacio.

Vatrogasci su odmah po dojavi izašli na teren, a na fotografijama koje su objavili vidi se da se jedan od članova postrojbe uvukao u uski šaht kako bi spasio psiće. 

"Da bi spasili tuđe živote, pa makar to bila dva napuštena psića, vatrogasci o svojim životima i ne razmišljaju", napisali su u opisu fotografija.

☎️1️⃣2️⃣3️⃣🚒🚒🧑‍🚒🧑‍🚒 Da bi spasili tuđe živote, pa makar to bila dva napušten psića🐕🐕, vatrogasci o svojim životima i ne razmišljaju.

Objavljuje PVP Mostar - vatrogasciUtorak, 15. kolovoza 2023.

Spasili mačku koja se kotila na drvetu

Vatrogasci iz Mostara nedavno su s drveta spasili i mačku koja se macila, a koju su potjerali psi. Njezini su mačići preživjeli te su smješteni na sigurno.

"Današnja 'intervencija' ispred prostorija Vatrogasne jedinice je zaista bila nevjerojatna, humana i na kraju uspješna. Nakon jakog mjaukanja izlazimo i vidimo skotnu macu na boru (psi su je potjerali) koja se koti na jako tankoj grani.

Kao što kažu, brzinom svjetlosti uzimamo prekrivač i hvatamo mačiće u isti (počeli su padati), razvlačimo ljestve i na kraju skidamo i macu. Svi su mačići preživjeli i odneseni su na sigurno mjesto. Svaka čast ekipi na jako zanimljivoj, humanoj i na kraju uspješnoj intervenciji", napisali su tada.

Pročitajte više