Golubica uči kako jesti tako što gleda YouTube tutorial, video je hit

Screenshot: Reddit

OPONAŠANJE je jedan od glavnih načina učenja kako kod ljudi tako i kod životinja. Životinje uče, primjerice, kako loviti ili kako se hraniti gledajući svoje roditelje. No kad roditelji nisu u blizini, ponekad dobro dođe i snimka drugih životinja s mobitela.

Na Redditu je nedavno objavljen video s naslovom "Ova spašena golubica uči jesti gledajući druge golubice kako jedu". Dok čovjek drži mobitel na kojem je pušten video ptica koje jedu, golubica ih gleda i oponaša njihove pokrete.

Jedan se korisnik Reddita u komentarima zapitao kako to da nešto važno poput hranjenja nije dio "instinkta za preživljavanje koji je neovisan o demonstriranju".

"Stvar je u tome što roditelji male ptiće kad se tek rode hrane na silu. U početku ih roditelji hrane, ali na taj način ne jedu kasnije, kad postanu samostalni. Svojedobno je bio popularan video u kojem ptica širi usta ispred gusjenice. Ptica je očekivala da će gusjenica sama ući u njena usta i zbog toga mislim da uče kako treba jesti i da im to ne dolazi instinktivno", pojasnio je drugi korisnik.

Pročitajte više