I Hrvatska obilježava Međunarodni dan kastracije uličnih mačaka

 Foto:123rf.com

U SURADNJI s američkom organizacijom Alley Cat Rescue udruga Prijatelji životinja danas obilježava Međunarodni dan kastracije uličnih mačaka.

Tim povodom veterinarske ambulante u Zagrebu, Čakovcu i Sisku, koje su se odazvale pozivu Udruge o svojemu trošku će kastrirati po dvije mace s ulice.

Ovim projektom pomoći će se nastojanjima da ulične mace, zbog predrasuda ljudi, ne budu sinonim za legla neželjenih mačića.

"Ne trebamo zaboraviti da samo od jedne nekastrirane mačke i njezina potomstva kroz godinu dana može doći na svijet više od 10 mačaka, što kroz razdoblje od sedam godina doseže brojku od nevjerojatnih 300.000 mačaka", Prijatelji životinja navode u priopćenju za medije.

Dodaju kako kontinuirano surađuju s veterinarskim ambulantama te svima koji žele na takav način pomoći mačkama i psima omogućuju povoljniju cijenu kastracije.

Samo tijekom 2015. godine, putem prijavnice preko Prijatelja životinja, besplatno je kastrirano ukupno više od 200 mačaka, a po povoljnijoj cijeni i dvostruko više.

.Obilježavajući Međunarodni dan kastracije uličnih mačaka, Prijatelji životinja sve zainteresirane za povoljniju kastraciju mačaka pozivaju da im se jave  putem online prijavnice.

Program povoljnije kastracije provodi se za napuštene mačke i pse te životinje u postupku udomljavanja.

Sudjelujte u pomaganju onima koji si sami ne mogu pomoći, a prema kojima imamo tu odgovornost. 

Pročitajte više