I mačke sanjaju: Saznajte što im se u snovima mota po glavi!

Screenshot: YouTube

SVIMA je dobro poznato da su mačke velike spavalice. One na san potroše oko četrnaest sati dnevno, a ako su starije, ta se brojka zna približiti dvadesetici. No broj prospavanih sati mijenja se zbog različitih faktora, a osim o godinama, ovisi o gladi, temperaturi i vremenu. Kao i ljudi, i mačke će više spavati kad je dan kišovit i tmuran.

No jeste li se ikad zapitali sanjaju li vaše mace? Odgovor je potvrdan, a ako kod kuće imate jednu, sigurno ste je zatekli kako se trza ili mijauče za vrijeme spavanja te zaključili da sanja. O čemu mace sanjaju?

Matthew Wilson, profesor kognitivnih znanosti na Picower Institute for Learning and Memory, institutu koji se specijalizirao za proučavanje mozga, navodi da se mačji snovi ne razlikuju puno od ljudskih.

I mačke poput nas ljudi sanjaju ono što su već proživjele: maženje, igranje, vrebanje i slične radnje! Uzimajući navedeno u obzir, voljeli bismo znati što se ovoj slatkici iz videa mota po glavi. Što vi mislite? S kim to ona priča?

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više