I pseće plaže imaju svoja pravila ponašanja. Doznajte ih!

123rf.com

U POSLJEDNJE vrijeme u Hrvatskoj se otvara sve više plaža za pse kako bi i naši ljubimci mogli uživati. No kako postoje pravila za ljude tako postoje pravila i za ljubimce i vlasnike.

Neodgovorni vlasnici stvaraju probleme svima ostalima koji se trude i žele omogućiti svom ljubimcu uživanje. Najbitnije je da sakupljate izmet svog ljubimca na pravilan način. Nemojte ga zatrpati, pokupite ga kako treba i bacite u kantu za otpad.

Iako postoji puno plaža na kojima stoji znak zabrane kupanja psima, pokušajte biti ljubazni s domaćima i doznajte gdje se nalaze divlje plaže na kojima ćete moći nesmetano uživati. Svađa ne vodi ničemu i stvara dodatne probleme.

Ako je psima dolazak na plažu dozvoljen, pazite da ne hoda po tuđim ručnicima, ne bacajte mu lopticu bilo gdje i čitavo vrijeme ga imajte na oku.

Plaže koje nisu označene nikakvim oznakama će vrlo vjerojatno zbog neodgovornih vlasnika vrlo brzo dobiti znak zabrane kupanja pasa, što nije nikome u cilju.

Ako nemate privatnu plažu, dijelit ćete je s brojnim ljudima i psima. Nemojte puštati psa onamo kamo ne bi smio i pobrinite se da ne uznemiruje druge ljude i životinje.

Ni drugi ljubitelji životinja nisu presretni kada se mokar pas prošeće preko ručnika ili se strese tik pokraj njih. Imajte na umu da su se svi došli odmoriti i lijepo provesti pa im to i omogućite.

Iako ste na plaži za pse, ne smijete ih voditi bez povodca. Pridržavajte se pravila bez obzira na to koliko je pristojan i dobro odgojen vaš pas.

Kršenje pravila donijet će vam u najboljem slučaju neugodnosti, a u najgorem kaznu komunalnog redara ili molbu da napustite plažu. Stoga budite odgovaran vlasnik i provedite divno ljeto sa svojim ljubimcem.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više