"Izgledaju kao plišane igračke": Preslatke morske vidre oduševile su internet

Foto: Pixabay

U videu objavljenom na Redditu dvije preslatke morske vidre oduševile su korisnike te platforme. Video prikazuje jednu morsku vidru kako spava u vodi, pokrivajući lice šapicama, dok druga vidra pluta pokraj nje. Nakon što se prva vidra probudi, nježno šapicom uhvati drugu, manju vidru kako bi je očistila, izazivajući oduševljenje gledatelja.

Sea otters are adorable
by u/westcoastcdn19 in AnimalsBeingBros

Korisnici Reddita su bili očarani vidrama. "Izgledaju kao malene plišane igračke koje plutaju u vodi", "One su kao morski kunići, preslatko", samo su neki od komentara. 

Neki od korisnika su podijelili nekoliko zanimljivih činjenica o morskim vidrama. "Morske vidre su također iznenađujuće inteligentne! One su jedna od rijetkih životinja, koja ne samo da koristi alate već ih i nosi sa sobom za buduću upotrebu", "Vidre se drže jedna za drugu dok spavaju kako se ne bi odvojile", neke su od zanimljivosti o vidrama. 

Morske vidre, osim što su simpatične, igraju važnu ulogu u ekosustavu, piše World Wildife Fund (WWF). Njihova prehrana sastoji se uglavnom od morskih ježeva, školjkaša i drugih beskralježnjaka, čime pomažu u očuvanju ravnoteže ekosustava. Također, njihovo krzno je iznimno gusto, što im omogućava očuvanje tjelesne topline u hladnim vodama. Nažalost, zbog krivolova i gubitka staništa, broj morskih vidri se smanjuje te su ugrožene u nekim dijelovima svijeta.

Pročitajte više