JADNA MACA Djeca joj tijekom igre ozlijedila kralježnicu!

Foto: Instagram.com/ferrecats/

PIŠUĆI o djeci i kućnim ljubimcima u pravilu vas volimo upozoriti kako malu djecu i životinje nikad ne bi trebalo ostavljati bez nadzora odrasle osobe.

Zašto? Iako ih većina voli, djeca tijekom igre sa životinjama ponekad znaju biti gruba te ih nenamjerno ozlijediti.

Upravo to dogodilo se mačku Rexiju iz ruskog grada Jekaterinburga kojeg je njegova vlasnica Dasha Minaeva ostavila na čuvanje rođacima, čija su djeca, dok njih nije bilo u istoj prostoriji, pretjerala s igrom i jadnom  mačku ozlijedila kralježnicu.

Iako zbog toga Rexie danas ne može korisititi stražnji dio tijela (niti hodati niti samostalno obavljati nuždu) njegova vlasnica nikad nije odustala od svog ljubimca. Rexie se u početku kretao pomoću "invalidskih kolica",  ali nakon što je ojačao on se radije se kreće bez njih, sa dvije zdrave noge.

Great escape

 

Posted by Rexie on 21. rujna 2016

Kako piše thedodo.com najbolji prijatelj mu je tvor Keanu kojeg je Minaeva spasila iz pet shopa čiji se radnici o njemu nisu adekvatno brinuli. Kao što možete vidjeti na fotografijama i videu njih dvoje su nerazdvojni!

Za kraj napišimo da osim što djeca mogu ozlijediti životinje, dožive li njihovu grubost kao prijetnju životinje mogu reagirati i braneći se ozbiljno ozlijediti i dijete.  Zato je zadaća odrasle osobe da prepozna situacije koje mogu krenuti u krivom smjeru te da ih na vrijeme zaustave.

Pročitajte više