Jastreb odletio sa starom i slijepom pudlom. Preživjela je pakao i vratila se

Screenshot/youtube.com/CBS 17

PUDLA Porschia ima 16 godina, a starost je učinila da joj popusti vid i sluh. Našla se na meti jastreba koji ju je ponio prema nebu i rastužio njenu vlasnicu. Nosio je nekoliko kvartova dalje od Porschijinog doma, a onda je pudla krenula u očajničku borbu za život.

Usprkos starosti i zdravstvenim tegobama, Porschia se izborila s velikom opasnošću i pobijedila smrt. Grabežljivica je ščepala psa teškog 3 kilograma i ponijela ga prema nebu. Vlasnica Deborah Falcione bespomoćno je promatrala kako njena ljubimica ide ravno u smrt. Satima je tragala za Porschijom, ali nije uspjela pronaći trag koji bi je odveo do psa. Temperatura u pensilvanijskom gradu Whitehallu polako se spuštala, a Deborah je strahovala da se dogodilo najgore.

Poslije 28 sati strepnje, Deborah je dobila poziv Veterinarske bolnice Banfield. Zaposlenici su joj rekli da je Porschia pronađena živa i sasvim dobrog zdravlja.

Pudlu je jastreb bacio oko četiri kvarta dalje od doma vlasnice. Tamo je pronašao čovjek i odmah odveo preplašenog psa u veterinarsku bolnicu.

"Mislila sam da je nemoguće. Preživjela je 28 sati na temperaturi od 10 Celzijevih stupnjeva. Riječ je o pudli teškoj 3 kilograma. Slijepa je, gluha i ima 16 godina. Otišla sam u veterinarsku bolnicu i prepoznala moju Porschiju" navodi Falcione za CBS.

Zaposlenici u bolnici Banfield brinuli su o pudli u kritičnim trenucima. Još uvijek nije poznato kako je uspjela preživjeti let u kandžama jastreba, a i vrijeme do trenutka kada ju je pronašao plemeniti susjed, piše People.

"Ne znam kako se uspjela spasiti. Nikada to nećemo saznati, ali znam da je ostala živa zahvaljujući milosti Božjoj", kaže Deborah.

Poslije prijema u veterinarsku bolnicu, Porschia je prebačena u dio namijenjen promrzlim životinjama. Tamo je dobila njegu, a potom s Deborom krenula kući. Uspjela se spasiti bez ozljeda, ali nema sumnje da je bila u smrtnoj opasnosti.

 

Pročitajte više