Je li mačke potrebno kupati? Ove mace nisu oduševljene tom idejom i njihovi izrazi lica sve govore

Foto: Facebook

SVI vrlo dobro znamo koliko su mace alergične na vodu. Naravno, postoje izuzeci i mi smo se susretali s nekima od njih. No postavlja se pitanje - je li macama potrebno kupanje?! Iako su mačke vrlo sposobne kada je higijena u pitanju, ponekad im je potrebna naša pomoć. Mačke je potrebno kupati kada na krznu imaju nešto opasno ili otrovno, kada se previše uprlja, ulijepi ili usmrdi.

Ljudi koji su alergični na mačke, a žele imati mačku u svom domu, kupanjem mogu ubiti najviše alergena. Zdravlje mačke može se "iščitati" kroz njezino krzno. Ako je krzno bez sjaja, neuredno, upetljano te ako se peruta, mačka je bolesna i tada se za pomoć treba obratiti veterinaru. Promjene je najlakše uočiti duž kičme.

Učestalost kupanja ovisi o vrsti, starosti i zdravstvenog stanja mačke. Bezdlake mačke potrebno je češće kupati jer se zbog mnogobrojnih nabora na koži masti koje luče ne raspoređuju ravnomjerno. Kupanjem se to usklađuje te se smanjuje opasnost od prekomjernog razmnožavanja bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama. No većina mačaka ne može podnijeti vodu.

Susreti s vodom za njih su nešto traumatično i strašno. Mace s ovih fotografija pravi su dokazi za to. Nama su smiješne i slatke, no vjerujemo da one u svemu ovome nisu vidjele ništa zabavno. Kupate li vi svoje mace i postoji li neka koja uživa u tome?

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više