Jedu travu, slijede vas u WC: Evo zašto psi rade ove neobične stvari

Foto: Instagram

 

NE POSTOJI vlasnik psa koji se bar nekad ne zapita što li njegov ljubimac misli ili kako se osjeća. Pogotovo kada ih pronađete u neobičnom položaju ili kad psi rade neke čudne stvari. U nastavku donosimo pet stvari koje psi često rade i objašnjavamo što one zapravo znače.

Slijedi vas svugdje (čak i u WC)

Većini nas je ova pseća navika dosadna i neki vlasnici imaju osjećaj da pas napada njihov osobni prostor. Morate se sjetiti da je vaš četveronožni član obitelji društvena životinja i želi biti blizu svog čopora. Za kućnog ljubimca to ste vi.

Jedu travu

Svaki vlasnik psa pitao se zašto to psi rade i je li to normalno. Dobra vijest je da je to potpuno normalno. Loša vijest je da to čine zato što im u prehrani nedostaje određenih hranjivih sastojaka, pokušavaju poboljšati probavu ili možda pokušavaju liječiti crijevne gliste (najgori scenarij). Ako je vruć dan, možda su samo dehidrirani.

Kopaju u dvorištu

Ovo je znak dosade. Spasite svoje dvorište osiguravajući da vaš pas svakodnevno vježba u obliku igre ili šetnje.

Podižu jednu šapu

Ponekad kad pas vidi nešto što ga zanima, podići će šapu i time dati do znanja vlasniku da je primijetio nešto zanimljivo. Može biti i gladan ili raspoložen za igru.

Ližu vas

Neki ljudi dopuštaju da im kućni ljubimac liže lice, dok drugi ne žele ni da im liže ruke. U svakom slučaju, kad vas pas liže, pokoran je. Ublažava stres i pokazuje vam ljubav.

Pročitajte više