"Još uvijek smo u šoku, ovo je čudo": Mačak se vratio vlasnicima nakon 11 godina

Ilustracija: Shutterstock (Na fotografiji nije događaj iz teksta)

Obitelj Allan iz Ujedinjenog Kraljevstva doživjela je "božićno čudo" nakon što im se nakon jedanaest godina nestao mačak vratio kući.

Toby je prvi put nestao 2012., u nekom trenutku kada se obitelj Allan preselila osam kilometara od Galley Commona u svoj sadašnji dom u grad Nuneaton, piše The Independent. 

Jedanaest godina kasnije, bijeli 14-godišnji Toby vratio se kod Allanovih, nakon što ga je jedna žena iz tog područja pronašla oko 14 kilometara dalje u Bedworthu, a zatim je kontaktirala Društvo za zaštitu mačaka.

"Uopće se nije promijenio"

"To je poput božićnog čuda", rekla je Justine Allan za novinsku agenciju PA. Umirovljena 52-godišnja asistentica rekla je da je bila "u šoku" i da ne može vjerovati koliko je to "nevjerojatno" da se Toby vratio te da se "uopće nije toliko promijenio".

Justine kaže da je mačak bio poseban njezinom najmlađem sinu, Charlieju, koji sada ima 23 godine.

“Bio je Charliejev mačak. Želio je mačku kad je imao osam godina, a dali smo mu Tobyja iz Lige za zaštitu mačaka kad je napunio 12 godina”, rekla je i dodala: “Mislim da Charlie nije spavao cijelu noć, stvarno je u šoku. Pazio je na njega."

Našli ga zahvaljujući mikročipu

Nadalje tvrdi da je činjenica da je Toby mikročipiran igrala ključnu ulogu u njegovom povratku kući. “Ažurirala sam adresu na kojoj sada živimo. Želim reći koliko je važno imati mikročip. Nikad prije nisam razmišljala o tome osim što sam znala da ga Toby ima, ali nevjerojatno je da je prošlo 11 godina i razmišljam o svim opasnostima s kojima se Toby morao suočavati svaki dan."

Osoblje organizacije Cats Protectiona koje je spasilo mačka, pitalo je gospođu Allan je li spremna nositi Tobyja kući sa sobom jer je u međuvremenu dobila novog psa - osmomjesečnog Bernieja.

“Odmah smo oboje rekli da ćemo ga vratiti. Toby je divan i tako prijateljski nastrojen. Super, vratili smo ga. Nadam se da će se Bernie smiriti i da će biti lijepo na vrijeme za Božić", kaže Justine. 

Madison Rogers, voditeljica odjela za kampanje i odnose s vladom organizacije Cats Protection, dodala je: "Uvijek je divno čuti priče poput Tobyjeve gdje su se mačka i vlasnik ponovno ujedinili zahvaljujući svom mikročipu nakon toliko godina razdvojenosti."

Pročitajte više