Koje su najvjernije pasmine pasa?

Foto: Unsplash

NEKI vlasnici žele da im njihov ljubimac bude privržen i odan do kraja. Odanost nema veze s veličinom, zbog čega su neke minijaturne pasmine među najvjernijima.

Doberman

Kada je doberman pravilno dresiran, pravi je prijatelj i čuvar. Ove inteligentne pse lako je dresirati i stoga su često dio vojnih ili policijskih jedinica. Vole svoje vlasnike, posebno one koji im dopuštaju aktivnosti i avanture u prirodi.

Njemački ovčar

Svjetska udruga uzgajivača njemačkih ovčara naziva njemačkog ovčara "pasminom koju pravi ljubitelji pasa jednostavno obožavaju". Njemački ovčari stekli su reputaciju iznimne inteligencije i plemenitog temperamenta. Oni su zaista vjerni. Treba im vremena da nekoga zavole, ali kad se to dogodi, iznimno su odani.

Čivava

Znamo da su čivave sićušni psi s velikom osobnošću, ali ovo inteligentno štene doista je odan prijatelj. Budući da žele ugoditi svojim vlasnicima, nije im potrebna posebna obuka. Mogu se jako razlikovati po temperamentu, ali svi su potpuno posvećeni ljudima koje vole. Neke su čivave stekle reputaciju pasa koji nisu najugodniji prema strancima, ali to je vjerojatno posljedica njihove odanosti vlasniku.

Pročitajte više