Koliko često trebate kupati svoje pse?

Foto: Pixabay

VEĆINA pasa ne voli kupanje. Kupanje u morima, jezerima i rijekama može im biti omiljena aktivnost, no kada je riječ o kupanju u kadi, mnogi psi nisu ljubitelji te aktivnosti. Ako se vaš pas uprlja nakon šetnje, to ne znači da ga odmah morate kupati. Dovoljno je da ga očistite vlažnim maramicama. No ako se baš jako uprlja i ako miriše čudno, kupanje je dobrodošlo.

Učestalost kupanja ovisi i o vrsti dlake vašeg psa. Dugodlaki ili kovrčavi psi trebali bi se češće kupati. Kupajte ih jednom mjesečno ili jednom u dva mjeseca. Kratkodlaki psi se mogu kupati i jednom godišnje, osim u slučaju da se baš jako zaprljaju ili da imaju neugodan miris.

Zbog čega pse ne treba kupati često? Zbog toga što kupanjem psi gube prirodnu masnoću kože koja ih štiti od hladnoće i vlage. Pse je poželjno naučiti na kupanje dok su još štenci da bi se navikli na tu aktivnost.

Prije kupanja potrebno je pse dobro iščetkati, osobito ako se radi o psima duge ili kovrčave dlake. Isto tako, nikada ih nemojte kupati šamponima za ljude, a voda u kojoj ih kupate treba biti mlaka. Nakon ispiranja, preostalu vodu obrišite ručnikom, a vlažnu dlaku možete osušiti i fenom na niskoj temperaturi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više