Lav s rakom kože liječi se u bolnici za ljude

Screenshot

NIKOME nije lijepo kada je u bolnici, no kada tu bolnicu dijelite s lavom od 270 kilograma, postane malo zanimljivije. Naime, u privatnoj bolnici u Južnoafričkoj Republici na liječenju se nalazi lav Chaos, kojem je dijagnosticiran rak kože.

On ima 16 godina i dosad je primio 5 radioterapija, kolokvijalno zvanih zračenja, koje se koriste za liječenje zloćudnih bolesti.

Za kralja životinja brinu se onkolog i radioterapeut u bolnici za ljude jer u toj zemlji ne postoji radioterapija za životinje. Chaos inače živi u utočištu za životinje Lory Park otkako je bio star samo nekoliko dana.

Kara Heynis je zadužena za njega, a iako je terapija jako skupa, ona zna da Chaos zaslužuje sve najbolje. U bolnici su sve poduzeli kako bi pacijenti bili sigurni, a Chaos je dovezen pod sedativima.

U divljni lavovi obično žive do 14 godina, no u zatočeništvu im se životni vijek može produljiti i do 22 godine. Nažalost, i dalje postoje farme životinje na kojima ih uzgajaju kako bi ih prodali turistima, a žive u užasnim uvjetima.

Vjerujemo da će zračenje pomoći Chaosu i da će poživjeti još puno lijepih godina. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više