Leopard pobjegao iz šume u Indiji, ulazio u kuće i odmarao se na balkonu

Ilustracija: EPA

LEOPARD koji je otišao iz šume te utrčao u predio jednog grada na jugu Indije uhvaćen je danas i odveden u zoološki vrt, javlja ABC News.

Leopard je pobjegao iz šume Kamdanam prema kućama u gradu Shadnagaru, koji se nalazi u indijskoj saveznoj državi Telangani.

Leopard ležao i odmarao se na terasi jedne kuće

Nakon što su ljudi evakuirani iz područja u kojem se kretao leopard, zaposlenici službe za divlje životnije uspjeli su ga uhvatiti. Na videu koji je snimio jedan građanin vidi se kako leopard leži i odmara se na terasi jedne kuće.

"Odbjegli" leopard premješten je u zoološki vrt

“Leopard je premješten u zoološki vrt, gdje će biti na promatranju. A nakon nekoliko dana bit će vraćen u šumu”, rekao je doktor Mohammad Abdul Hakeem iz službe za divlje životnije.

Zbog širenja gradova i smanjenja šuma, posljednjih godina u Indiji često dolazi do bliskih susreta između stanovnika i životnija iz divljine. To nerijetko dovodi do smrtonosnih slučajeva.

U posljednjih pet godina tigrovi ubili 224 osobe u Indiji

Tako su, prema službenim podacima, tigrovi u posljednjih pet godina ubili 224 osobe. Inače, u Indiji živi 70 posto ukupne svjetske populacije tigrova.

Pročitajte više