Lovac iz Zagorja pištoljem pucao psu u srce pa ga bacio u grm

Foto: Unsplash

OBITELJ Puljek iz Trškog Vrha kraj Krapine ostala je bez ljubimca Balta dan prije 2020. Retrivera starog tri godine voljela je cijela ulica, a često se znao pridružiti susjedima koji su šetali svoje pse. Svi ga pamte kao mirnog i maznog psa i nikome nije jasno zašto je do ovoga došlo. Balta je ubio lovac tristotinjak metara od kuće njegove obitelji te ga bacio u obližnji grm.

Sve je to vidjela susjeda obitelji Puljek kojoj se Balto pridružio u šetnji. Da nije bilo nje, nitko nikada ne bi doznao što se dogodilo. 68-godišnji lovac u Balta je ispalio takozvani lovački hitac, koji lovci zadaju krupnoj divljači kada žele pogoditi u srce, no nije ga ubio. Balto se tri dana borio za život, ali tu je bitku, nažalost, izgubio.

Ova priča javnosti ne bi bila ni poznata da ju na svom Facebook profilu nije objavila Udruge za zaštitu i promicanje prava životinja Vita, čiji članovi za počinitelja zahtijevaju maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od godine dana.

Vijest je prenio portal Ni Zagorje malo, čiji su novinari doznali da je lovac imao 0,78 promila. Porazgovarali su i s predsjednikom Lovačkog društva koji je stao u obranu počinitelja. Rekao je kako je njihov lovac samo branio srne koje psi lutalice navodno redovno kolju. Po zakonu ni jedna osoba ne smije usmrtiti psa, radilo se o lutalici ili ne.

Lovac je Balta i njegovu obitelj dobro znao, no to ga nije spriječilo da izađe iz auta i uperi u njega svoj Magnum. Policija je privela počinitelja, oduzeli su mu oružje te su ga odveli na ispitivanje.

Balto je još dugi niz godina trebao biti član obitelji Puljek, njegov život oduzet je zbog mržnje, primitivizma i ljudske gluposti. Ljubitelji i borici za prava životinja iz cijele Hrvatske nadaju se da će počinitelj ovoga puta platiti zbog učinjenog te da će dobiti najdužu moguću zatvorsku kaznu.

Pročitajte više