Mačka s preklopljenim ušima je jedna od najpopularnijih pasmina

 Foto: 123rf.com

 

PREKLOPLJENE uši kod pasa normalna su pojava, a kod mačaka je to zaista rijetkost. Škotski foldovi, ili jednostavno škotske mačke, vrlo su umiljate i nježne te se lako prilagođavaju novim ljudima i situacijama. Ako se često selite, ova pasmina je možda pravi izbor za vas. Morate znati da su vrlo odane i često slušaju samo jednu osobu u kućanstvu te vole biti u centru pozornosti. Uživaju u igri i u odrasloj dobi. Iako imaju određene zdravstvene probleme, najviše s ušima, jedna su od najpopularnijih pasmina.

Ova mačka dolazi u svim bojama krzna, ali i očiju. Mogu biti i kratkodlake i dugodlake. Glava je zaista lijepa i okrugla, s istaknutim obrazima i očima. Kršna je, snažna i imuna na hladnoću. Svi mačići rađaju se s ravnim ušima, a poslije otprilike tri tjedna uši se počinju savijati. Ne možete pretpostaviti hoće li svi mačići imati preklopljene uši jer je sasvim moguće da ostanu ravne. Također, ove mace često imaju deformaciju udova što je najizraženije kada se pare dvije iste mačke. U zatvorenom prostoru mogu doživjeti i do 15 godina, naravno, ako se propisno brinete o njenom zdravlju. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više