Udomljavanje

Mjesec udomljavanja seniora i dalje traje! Pomozite im pronaći topli dom

Azil Prijatelji Čakovec

SENIORI iz Azila Prijatelji Čakovec strpljivo čekaju da ih netko primijeti i da im omogući priliku za sretniji život na toplom, na mjestu koje će biti njihov pravi dom.

Volonteri koji se brinu za njih su opisali ove divne njuške, a mi se nadamo da ćemo im zajedničkim snagama pomoći da dočekaju blagdane s novom obitelji. 

Kasio je u skloništu od šteneće dobi. Stigao je po nalogu veterinarske inspekcije koja je njega i njegovu braću oduzela čovjeku koji ih je mjesecima držao zatvorene u šupi, bez danjeg svjetla i adekvatne hrane.

Odrastali su u potpunom mraku i bili silno prestrašeni. Kasio je i danas povučen od ljudi i najbolje se osjeća u društvu drugih pasa, svoje braće i seke te još dvojice pasa Wiskeyja i Schotcha s kojim dijeli azilsko dvorište i azilski život.

Kod udomljenja za njega želimo ljude koji će jednostavno pustiti da on priđe k njima i koji ništa neće forsirati. Rođen je u veljači 2011. i visok oko 40 cm.

Terek je uglađen stariji gospodin od 9 godina koji je cijeli svoj život proveo na lancu. Nakon smrti vlasnika, kao što to u većini slučajeva bude, završio je u skloništu za pse.

Terek je jako nesretan u skloništu jer mu je zdravlje poprilično oslabjelo nakon svih godina nedovoljne brige. Upravo zbog toga sanja o toplom mjestu gdje bi mogao provesti ostatak života.

Također sanja i o potencijalnom udomitelju kojemu neće smetati njegov značajno oslabljen vid na oba oka zbog poodmaklih psećih godina. Visok je 42 centimetara, crno-smeđe je boje i rođen je u siječnju 2009. godine.

Lina Lu je sa svojim sestrama i bratom došla u sklonište kao štene, a svi su bili bolesni.  Po karakteru najmirnija od njih, pomalo je i plaha u prvom susretu s ljudima, ali dobre naravi i vesela.

Voli sjediti na kućici i promatrati azilski svijet oko sebe. Dugo je već u skloništu i bili bismo sretni da konačno dobije i novi dom. Lina Lu je rođena 15. ožujka 2009. Visoka je 52 cm. Trenutno je u privremenom domu sa sestrom Linom Li.

Lina Li je sa svojim sestrama i bratom došla u sklonište kao štene, a svi su bili bolesni. Lina Li je vesele naravi, uvijek budna kad se nešto dešava u skloništu, spremna pozdraviti svakog tko će proći pokraj njezinog dvorišta i veselo mahati repom. Lina Li je rođena 15. ožujka 2009. 

Sve informacije o ovim divnim psima možete dobiti na Facebook stranici Azil Prijatelji Čakovec ili na broj telefona 099 4800 640.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više