Mladunče gorile odbacila biološka mama, osoblje ZOO-a brinulo o njemu

Foto: EPA (Na fotografiji nije gorila koja se spominje u tekstu)

GORILA imena Hasani iz zoološkog vrta u Bristolu napunila je jednu godinu. Osoblje zoološkog vrta jako je ponosno na nju što je narasla i jer je zdrava nakon što ju je njezina biološka mama odbacila.

"Da je mi nismo hranili, umrla bi od nedostatka hrane i vode. Kada smo je sada vidjeli kako se igra, umrli smo od ponosa", ispričala je Lynsey Bugg, jedna od zaposlenica zoološkog vrta.

Hasani je naposljetku prihvatila druga gorila, Keri, koja joj je postala zamjenska mama. Lynsey je dodala da je jako sretno sretna što se slažu jer Keri nikada nije imala svoju mladunčad. 

Naime, osoblje je prvi put primijetilo da se biološka majka Hasani ne može brinuti o njoj kada je imala mjesec dana. Mladunče nije redovito hranila, pa je Hasani prijetila opasnost od smrti zbog pothranjenosti.

Šest čuvara zoološkog vrta uskočilo je i spasilo mladoj gorili život. Pola godine su je hranili, igrali se s njom, pa čak i spavali s njom u krevetima kako bi mogla dobiti kontakt koji joj je potreban za razvoj. Naposljetku su je povjerili u zagrljaj novoj mami kada su osjetili da je dovoljno jaka da preživi. 

Pročitajte više