Moje mačke se ne vole! Doznajte sve o mačjoj društvenosti i teritorijalnosti

123rf.com

MAČKE se često smatraju samotnjacima i misli se da im je dobro kada su same. To nije točno jer mačke mogu biti vrlo društvene, zaigrane te željne maženja i nježnosti. No mačke pažljivo biraju svoje društvo i može im biti potrebno vrijeme da prihvate nekoga novog.

Nerazumijevanje mačjeg poimanja društvenosti i teritorijalnosti razlog je nekih od najčešćih problema u ponašanju na koje se žale vlasnici mačaka.

Nažalost, problem nije uvijek prepoznat kao takav pa se često pokušava riješiti na krivi način. Istovremeno, novija znanstvena istraživanja donose nam sve više znanja o mačjoj društvenosti, komunikaciji, prilagodbama životu uz čovjeka, teritorijalnosti i emocionalnosti.

To nam daje neke odgovore na pitanje zašto ovaj problem u ponašanju nastaje, kako ga se može spriječiti te kako pristupiti rješavanju problema.

Predavanje vodi dr. sc. Irena Petak, savjetnica za ponašanje životinja koja se dugi niz godina bavi ovom tematikom. Održat će se u Savskoj 159, Zagreb, s početkom u 18:30. 

Sadržaj predavanja:
- Mačja društvenost i osnove komunikacije
- Što mačke smatraju svojim teritorijem
- Organizacija doma po mačjem ukusu
- Nova mačka u novom domu
- Kako dovesti mačku u dom u kome već živi mačka: upoznavanje mačaka
- Problemi koji mogu nastati i kako ih riješiti
- Pitanja i diskusija

Više informacija možete doznati OVDJE, a za predavanje se možete prijaviti na e-mail dr.sc.irena.petak@gmail.com.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više