Monstrum upucao psa kod Jastrebarskog i ostavio ga nasred ceste

Foto: Sklonište Pokupsko Cerje

ČITATELJICA nam se javila u nadi da ćemo prenijeti njezinu pomalo šokantnu poruku i pomoći psu u nevolji. Rekla nam je kako donosi priču o psu koji je, na svu sreću, dobio priliku za novi, ljepši i bolji život. No njemu nedostaje još samo jedno, nedostaje mu topla ljudska ruka i osoba koja će mu otvoriti svoja vrata i pružiti zauvijek-dom. Pas je izbačen iz auta u Malunju, selu kraj Jastrebarskog. Lutao je tamo nekoliko dana, ne dozvoljavajući ikome da mu priđe.

Netko mu je na kraju pucao u kralježnicu i ostavio ga da leži paraliziran. Bio je u stanju teškog šoka i pod velikom temperaturom. Takvog ga je pronašla gđa Milena Šurina te ga je uz pomoć susjeda utoplila te odvela na sigurno u sklonište Pokupsko Cerje koje je zbrinulo psa u najkraćem mogućem roku.

Osim metka u kralježnici, pas ima stare rane na glavi, preponi zadnjih nogu te na vratu, a zbog metka koji se zabio u kralježak nije bilo sigurno hoće li operacija pomoći psu da se oporavi. Također, nije bilo ni sigurno hoće li Grad Jastrebarsko platiti operaciju, što je po Zakonu o zaštiti životinja dužan. Posredstvom gospođe Šurine koja je psa i spasila, Grad je pristao platiti operaciju, budući da je RTG pokazao kako će se pas moći oporaviti.

Unatoč tomu što je operacija bila daleko zahtjevnija nego što su slike pokazale, pas je istu dobro podnio te se dignuo na prednje noge. No, usprkos ovim pozitivnim vijestima, ova priča još uvijek nema sretan kraj jer pas i dalje nema dom. Nadamo se da ćemo mu zajedno pomoći pronaći obitelj.

Pas se trenutno nalazi u skloništu Cerje Pokupsko, no ono nema adekvatne uvjete za potpuni oporavak psa. Unatoč tomu što se gđa Šurina, kako ona kaže, „trudi svim silama pronaći mu smještaj, jer ju je njegov molećivi pogled na to obvezao“, smještaj za njega još uvijek nije pronađen.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više