Naučite nekoliko trikova za davanje lijeka svom ljubimcu

123rf.com

DAVANJE lijeka psu nije nešto što vlasnici vole raditi. Kao i s djecom, tako i s ljubimcima, davanje lijeka često predstavlja nemoguću misiju. Međutim, da bi psu bilo bolje, važno je da dobije lijek. Pročitajte kako je najlakše psu dati tabletu, sirup ili kapi.

Tablete 

Zdrobite tabletu i sakrijte je u malu količinu hrane ili omiljenu poslasticu vašeg psa. Važno je da lijek ne stavljate u posudu s cijelim obrokom kako biste bili sigurni da ga je vaš ljubimac uzeo. Zapravo, neki ljubimci vješto pojedu hranu oko tablete ili je ispljunu kada osjete njezin okus.

Kako biste bili sigurni da je pas pojeo tabletu, namažite lijek malom količinom maslaca ili margarina. To će pomoći da tableta lakše sklizne niz grlo psa. Zatim mu stavite lijek u zadnji dio usta. Jednom rukom držite njušku, a glavu malo podignite. Drugom rukom uhvatite donju vilicu pa kažiprstom i palcem stavite tabletu na korijen jezika, što je dublje moguće. Držite usta psa zatvorena blago masirajući grlo kako biste natjerali psa da proguta tabletu.

Lijek u tekućem stanju 

Sirup je najlakše dati pomoću plastične šprice. Ona će vam omogućiti da točno izmjerite potrebnu količinu lijeka. Lijek ubrizgajte u stražnji dio usta psa, a nakon toga dobro operite špricu i obavezno nagradite psa za dobro ponašanje.

Kapi za oči 

Kapi za oči stavljaju se tako da se glava psa drži mirno i lagano nagne unatrag. Par kapi stavite u kut oka. Nakon toga pustite psa. To nije ugodna stvar, znate i sami!

Ne uspije li vam neki od navedenih trikova, pogotovo kad su u pitanju tablete, postoji još jedan trik na koji psi često nasjedaju. Kao što možete vidjeti, vlasnik je svom psu prvo rekao da dođe po tabletu, što je pas ignorirao.

Kad mu je počeo vikati NE želeći  psu reći da to nije za njega, pas se svim silama potrudio dobiti ''zabranjeno voće''.

U svom naumu uspjeli su oboje - vlasnik je psu dao tabletu, a i pas je dobio ono što je tražio.

Kako bi vaš pas reagirao u ovakvoj situaciji? Naši psi slično reagiraju kad treba žicati nešto što inače ne smiju dobiti. S tabletama još nismo probali, ali nikad se ne zna kad će nam zatrebati ovaj trik.

Pročitajte više