Neki kreten je ostavio leglo psića u plastičnoj vrećici, srećom su spašeni

IRSKA udruga za životinje ISPCA zgrožena je činom nepoznatog počinitelja koji je ostavio leglo psića u plastičnoj vrećici obješenoj za ogradu kod rijeke u blizini Drumkeena.

Nešto prije 21 sat u srijedu, 8. srpnja, Veterinarska klinika Smyth primila je poziv zabrinutog prolaznika koji je uočio vrećicu na nepristupačnom dijelu. Mislio je da se u njoj nalaze mačići. 

Veterinar Alexander Smith odmah se uputio na lokaciju i dao se u spašavanje. Znao je da će vrećica završiti u rijeci ako ne bude oprezan. 

Akciju je uspješno izvršio, a onda se šokirao sadržajem vrećice. Unutra su bila tri štenca graničarskog škotskog ovčara koje je netko očito namjerno ostavio da se utope. 

Veterinarski tim na lokaciji ih je odmah sklonio na sigurno. Nisu bili stariji od tjedan do deset dana.

“Uznemirilo me kako netko može biti tako okrutan i bezdušan da stavi tri ranjiva štenca u vrećicu i ostavio da vise nad rijekom. Jednostavno nemam riječi. Nejasno je koliko su dugo ondje bili, ali sada ih njegujemo u našem centru za rehabilitaciju”, kazao je Kevin McGingley iz ISPCA. 

Upozorili su da je napuštanje životinja kažnjivo djelo, kao i da je osoba koja je to učinila u opasnost dovela i one koji su štence spašavali.

Pročitajte više